BAKOS ORSOLYA gyógytornász - Tel.: +36 30 746 2728 - E-mail - Gyöngyös & Nagyréde Területén

Egy ajánlás, amelynek itt is helye van

Írta: Administrator - 2014 május 14 szerda - 08:22:34
Már 13 éve az Egyesült Államokban élek és itt más az egészségüggyel szemben a mentalitás. Mindenre műtétet vagy orvosságot javasolnak az orvosok. Az Egyesült Államokban költenek a világon legtöbbet az egészségügyre, de az emberek közel sem egészségesebbek, mint Magyarországon.
"Orsi sokat segített nekem abban, hogy kilazítsam elmerevedett izmaim és ízületeim. A 4. hónapja dolgozom vele, egy héten négyszer járt hozzám, míg látogatóban voltam Magyarországon és az óta is, ahogy fejlődöm rendszeresen küld nekem gyakorlatokat, amiket legalább 3x egy héten megcsinálok.
Már 13 éve az Egyesült Államokban élek és itt más az egészségüggyel szemben a mentalitás. Mindenre műtétet vagy orvosságot javasolnak az orvosok. Az Egyesült Államokban költenek a világon legtöbbet az egészségügyre, de az emberek közel sem egészségesebbek, mint pl. Magyarországon. Rengeteg pénz van benne, nagy a profit a műtétek pénzt hoznak az orvosnak, a kórháznak és a gyógyszeriparnak. Rengeteg a felesleges műtét. Én ezt nem is egészségügynek, hanem betegség ellátásnak nevezem. Itt a mentalitás az, hogy ha probléma van, akkor műtsük, és gyógyszerekkel kezeljük. Amikor a gyógyszereknek különböző mellékhatásai lépnek fel, akkor azokat további gyógyszerekkel enyhítsük. Nálam az egészség megelőzést jelent. Mikor az orvos azt javasolta, hogy mindkét csípőmet műtéttel csináltassam meg, olyan lesz, mint új korában, nagyon drasztikusnak hangzott. Egy műtét soha nem egészség, sosem lesz olyan, mint új korában, mindig vannak kellemetlen hatásai, ami az egész életemre kihat. 37 éves vagyok, és sajnos a problémáim öröklöttek. Gyerekkoromban nem volt semmi bajom csak a 30-as éveim óta a csípőm kezdett elmerevedni. Elhatároztam, hogy nem fogok KÉT ilyen műtéten átesni és mindent meg fogok próbálni, hogy minél később kelljen műteni vagy akár soha.
A nyarat Magyarországon töltöttem és ott találtam meg Orsit. Mikor először átjött, rögtön barátok lettünk és személyre szóló gyakorlatokat csináltatott velem. Nem segített, csak ha tényleg nehezen vagy egyáltalán nem ment egy gyakorlat elvégzése. Ez így volt jó. Egy hónap alatt sokat fejlődött a csípőm mozgás képessége és a reggeli hátfájásom is sokat enyhült.
Visszatértem óta küld nekem havonta gyakorlat sorozatokat, amiket az óta is rendszeresen csinálok. Mindig azzal viccelődöm, hogy addig meg sem állok, amíg spárgába le nem megyek, bár valószínűleg ez soha nem fog bekövetkezni. De hát legyünk optimisták! Rengeteget fejlődtem az óta, könnyebben hajolok, rugalmasabb a lábam.
Mióta visszajöttem egy szigorú étrend programot is, bevezettem és ezzel már le is fogytam pár kilót. Na jó bevallom, nagyon kövér sosem voltam, de azért úgy egy 5-6 kiló pluszt felszedegettem a 30-as éveim alatt.
Az új étrend szerint kerülök minden ételt, aminek nem ismerem az összetevőjét. Nem eszek konzervből, dobozból semmit, inkább én magam elkészítem. A reggelim csak egy szelet kenyér valami kencével, paradicsommal, paprikával. Az ebédem egy normális ebéd, amit én főztem és vacsorára csak az általam készített gyümölcs, zöldség leveket iszom. A zöldségeket szeretem kifacsarni és össze turmixolni fagyasztott egész gyümölcsökkel, így a gyümölcsből a rostok segítenek a cukrok lassabb felszívódásában.
Hogy is van ez? Ugye a gyümölcslé a vitaminok miatt egészségesebb, mint a Kóla de így is sok a cukor benne. Nem is tanácsolt cukorbetegeknek magába gyümölcslevet inni vagy csak módjával. A teljes gyümölccsel más a helyzet. A gyümölcsben lévő növényi rostok lelassítják a cukor felszívódását. Ezért a gyümölcsöt mindig egészben turmixolom a zöldség levekkel össze. Nem mindig sikerül a legjobb ízűre, de tudom, hogy ez nekem jó.
Két hónap alatt a tornával és ezzel az életmóddal leadtam azt az 5-6 kiló pluszt, amivel több volt rajtam és most jobban érzem magam, mint valaha. Tele vagyok energiával, tornázok, sokat biciklizek és iszom a leveket. Ez nem diéta, ez egy életmód. Orsinak sokat köszönhetek és ajánlom mindenkinek, hogy mielőtt drasztikus műtétekre szánná rá magát próbáljon meg mindent, ami lehetséges. A műtét csak az abszolút utolsó lépés lehet."

Viktoria O.
  Hírek