BAKOS ORSOLYA gyógytornász - Tel.: +36 30 746 2728 - E-mail - Gyöngyös & Nagyréde Területén

ÜDVÖZLÖM OLDALAMON!

A rendszeres mozgás a szervezetre gyakorolt jótékony hatása manapság már vitathatatlan. Nemcsak az egészség megtartásában, a betegségek megelőzésében van fontos szerepe, de a már kialakult rendellenességek és betegségek terápiájának egyik hatékony eszköze is.


A gyógytorna

A gyógytorna a fizioterápia legjelentősebb része, pótolni semmilyen kezeléssel nem lehet. Speciális mozgásterápia, amely a megbetegedett szerv vagy testrész működésének helyreállítására törekszik célzott gyakorlatokkal. Egészségmegőrző, megelőző és gyógyító hatású az egész szervezetre és az egyes szervek működésére egyaránt.


A gyógytornász munkája

A gyógytornász az orvos által felállított diagnózis alapján dolgozik. Az egész embert figyelembe véve egy teljes körű állapotfelmérést végez, szem előtt tartja az otthoni környezetet, a beteg és a családtagok hozzáállását és céljait. Mindezek alapján kezelési tervet készít, amely tekintettel van a beteg általános állapotára, korára és életvitelére is. Kizárólag a közös munka hozhat eredményt. Az orvos által felírt gyógyszerek és kezelések, a gyógytornász adta instrukciók és irányítás mellett, a Kedves beteg kitartása és gyógyulni akarása nélkülözhetetlen a sikeres rehabilitációban.

Miért jobb otthon?

Mert mindenütt jó, de legjobb otthon! Gyógyulni meg kiváltképp.
A többéves tapasztalat azt mutatja, hogy a megszokott otthoni környezet és a család közelsége meggyorsítja a felépülést és lerövidíti a lábadozási időt. De bármennyire is segítőkészek a családtagok, egy szakember felügyeletére akkor is szükség van. Az otthoni kezelés során a gyógytornász nem csak a beteget segíti, hanem a hozzátartozókat is oktatással, életmódbeli tanácsokkal és nem utolsó sorban pszichés támogatással.